Európai Unió - Európai Szociális Alap

Garantáljuk a békés, meghitt ünnepeket!

2020. november 24.

Sokan tévesen gondolják azt, hogy a lakásbetörések legnagyobb számban elsősorban a nyári időszakban fordulnak elő, ugyanis egy hazai biztosító két évvel ezelőtti felmérése alapján az előző évekhez képest megtöbbszöröződött a decemberi hónapban elkövetett vagyon elleni bűncselekményeknek a száma, kifejezetten a betöréses lopásoké.

Sőt mi több, a téli időszakban történt betörések esetében az okozott anyagi kár is jóval jelentősebb volt a nyárhoz képest. Hogy mi áll ennek a hátterében? A karácsony közeledtével általában több készpénzt tartunk otthonunkban az ajándékvásárlások miatt, valamint sok esetben felgyűlnek ilyenkor a nagyobb értékű elektronikai cikkek, melyeket ajándékba szánunk vagy kapunk. 

Mit tehetünk a betörések ellen?

  • Egy modern riasztórendszerrel (mozgásérzékelőkkel, esetleg kamerákkal) jelentősen megnehezítjük a betörők dolgát, ha azonban mégis megtörténne a baj, akkor is jóval magasabb kártérítést érhetünk el vele.
  • A riasztórendszer azonban önmagában kevés lehet, mivel távfelügyeleti átjelzés híján sokszor képtelenek vagyunk időben cselekedni vagy lereagálni a riasztást. Ennek elkerülése érdekében csatlakoztassa otthonát távfelügyeletre, ahol a diszpécserek a 24 órás távoli megfigyelés alatt a riasztást követően minden esetben intézkednek a szükséges további teendőkről, legyen szó betörésről, bűncselekményről, vagy akár tűzesetről (pl.: járőrt irányítanak a riasztás helyszínére).
  • Zárak és ablakok biztosításával megnehezíthetjük a betörők dolgát, valamint jó tudni, hogy a biztosító is magasabb kártérítést fizet egy komoly biztonsági rendszerrel felszerelt lakásba vagy házba való betörést követően.

Bízza a Pannon Guard-ra otthona teljes körű védelmét és abban az esetben, ha nem tartózkodik otthon, diszpécserszolgálatunk folyamatosan felügyeli ingatlanát! 

Tel.: 06-52/501-991

E-mail: pannon@pannonguard.hu